تبلیغات

صفحه اصلی   |   ارتباط با ما

 
منو دسترسی

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

فشار خون بالا ناشی از حاملگی و پره اکلامپسی

فشار خون بالا ناشی از حاملگی و پره اکلامپسی

فشار خون بالا ناشی از حاملگی و پره اکلامپسی

 

در طول بارداری فشار خون و ادرار شما به طور مرتب در معاینات ماهیانه چک می شود. دلیل این کار این است که فشار خون بالا یا وجود پروتئین در ادرار می تواند اولین علامت پره اکلامپسی باشد.

با آنکه پره اکلامپسی بیشتر خود را با فشار خون بالا (فشار خون بالا ناشی از بارداری) و پروتئین در ادرار نشان می دهد، اما می تواند با علائم و نشانه های دیگری نیز ظاهر شود.

 

پره اکلامپسی روی مادر و جنین تاثیر می گذارد

پره اکلامپسی مشکلی است که می تواند در یک خانواده وجود داشته باشد و حدود 3 تا 5 درصد بارداری ها را درگیر می کند. مشکلات معمولا در اواخر بارداری، بعد از هفته 28 بارداری، خود را نشان می دهند اما گاهی زودتر و گاهی بعد از زایمان اتفاق می افتند. هر چه زودتر این بیماری شروع شود، شدید تر خواهد بود.

اگرچه در بیشتر موارد، پره اکلامپسی خفیف بوده و مشکلی ایجاد نمی کند، اما شرایط می تواند برای مادر و جنین جدی تر و خطرناک تر شود.

پره اکلامپسی می تواند سبب تشنج در مادر ( که به اکلامپسی معروف است) شود. پره اکلامپسی می تواند روی رشد جنین نیز تاثیر بگذارد. اگر مبتلا به پره اکلامپسی شوید، حتما برای شما سونو گرافی های مرتب برای بررسی سلامت و رشد جنین تجویز می شود.

در صورتی که پره اکلامپسی مورد معالجه قرار نگیرید، تهدید کننده جان مادر و جنین است. به همین دلیل بررسی های مرتب قبل از زایمان برای کنترل فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار بسیار مهم است.

 

عوامل خطر پره اکلامپسی

اگر خطر ابتلا به پره اکلامپسی در شما بالا باشد، از هفته 12 بارداری تا موعد زایمان روزانه 75 میلی گرم آسپرین، تجویز می شود تا خطر ابتلا به پره اکلامپسی کاهش یابد.

اگر یک یا بیشتر از عوامل خطری که در زیر می آید را دارید، خطر ابتلا به پره اکلامپسی در شما بالاست:

  • این اولین بارداری شماست

  • سن شما 40 سال به بالاست

  • آخرین بارداری شما بیشتر از 10 سال پیش بوده است

  • اضافه وزن دارید

  • در خانواده، سابقه ابتلا به پره اکلامپسی دارید

  • دوقلو یا بیشتر باردار شده اید

اگر موارد زیر در شما صادق باشد، خطر ابتلا به پره اکلامپسی در شما بیشتر می شود:

  • قبل از بارداری، دچار فشار خون بالا بوده اید

  • در بارداری قبلی تان دارای فشار خون بالا بوده اید

  • دچار بیماری کلیوی مزمن یا دیابت می باشید و یا دچار بیماری هایی هستید که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارند، مثل لوپوس.

 

علائم پره اکلامپسی

معمولا پره اکلامپسی علامتی ندارد تا شما متوجه شوید که دچار فشار خون بالا یا پره اکلامپسی شده اید، بلکه در غالب موارد در طول معاینات، آزمایشات ادرار و فشار خون که توسط ماما صورت می گیرد، کشف می شود.

اگر دچار پره اکلامپسی شوید، معمولا علامتی نخواهید داشت اما اگر علامتی داشته باشید، معمولا شامل:

  • سردرد های شدید

  • مشکل بینایی، مثل تاری دید

  • درد درست زیر دنده ها

  • استفراغ

  • تورم ناگهانی صورت، دست و پا

ممکن است دچار پره اکلامپسی شدید باشید، بدون اینکه هیچ علامتی داشته باشید.

اگر دارای هر یک از علائمی هستید که در بالا لیست شده اند، یا به هر دلیلی فکر می کنید که دچار پره اکلامپسی هستید، سریعا به پزشک یا ماما یا بیمارستان مراجعه کنید.

 

درمان پره اکلامپسی

زنانی که دچار پره اکلامپسی هستند، نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند و اغلب برای آنها داروهایی تجویز می شود تا فشار خون آنها پایین بیاید. گاهی پره اکلامپسی دلیل زایمان زودتر نوزاد می شود _ ممکن است به شما پیشنهاد زایمان القایی یا عمل سزارین داده شود.

بسیاری از مادران که فشار خون بالا دارند می توانند امیدوار باشند که به صورت طبیعی بعد از هفته 37 بارداری زایمان کنند، اما اگر دچار پره اکلامپسی شدید باشید، لازم است که زودتر نوزادتان را به دنیا بیاورید، خصوصا بوسیله سزارین.

 

کنترل پره اکلامپسی

بسیار حیاتی و مهم است که همه مراجعات قبل از بارداری خود را نزد ماما یا پزشک داشته باشید، چون پره اکلامپسی می تواند روی سلامت شما و نوزادتان تاثیر بگذارد.

اگر بدون درمان رها شود، می تواند شما را در معرض خطر سکته مغزی، اختلال عملکرد کبد و کلیه، مشکلات انعقاد خون، جمع شدن مایع در ریه ها، و تشنج قرار دهد. نوزاد شما نیز ممکن است قبل از موعد مقرر، با وزن کم، و یا حتی مرده متولد شود.

با اینکه ریشه اصلی پره اکلامپسی هنوز مشخص نیست، مطالعات نشان می دهند که کسانیکه اضافه وزن دارند، احتمال ابتلا به پره اکلامپسی در آنها افزایش می یابد. بنابراین خوب است که قبل از اقدام برای بارداری ابتدا وزن خود را تا وزن ایده آل پایین بیاورید.

پره اکلامپسی در کسانی که قبل از بارداری، فشار خون بالا دارند و یا در بارداری قبلی شان دچار پره اکلامپسی شده بودند، بسیار شایع تر است.

اگر هر یک از این موارد برای شما صدق می کند، بررسی منظم فشار خون و آزمایش های ادرار در هر بار مراجعه به ماما یا پزشک  بسیار مهم خواهد بود.

 

کد: 50012593

زمان انتشار: دوشنبه 10 مهر 1396 12:35 ب.ظ

تعداد نمایش: 75

دیدگاه های ثبت شده

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

 

مطالب مرتبط

 

 

 

 

 

باکس تبلیغات

245 X 380

تبلیغات

تمامی حقوق محفوظ است.