تبلیغات
زردی بیماری نسبتا شایعی است که می تواند نوزاد تازه متولد شده را مبتلا کند. در این بیماری سفیدی چشم و پوست نوزاد زرد می شود.
از دیگر علائم زردی در نوزادان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
علائم زردی در نوزادان معمولا دو تا سه روز بعد از تولد ظاهر می شود و بدون درمان بعد از دو هفته رو به بهبود می گذارد.
اطلاعات بیشتر در زمینه علائم زردی در نوزادان
طی 72 ساعت بعد از تولد نوزاد، معمولا از نظر وجود علائم زردی مورد آزمایش قرار می گیرند. در صورتی که بعد از این آزمایش مشخص شد که نوزاد شما به زردی مبتلاست، خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید. اگر چه معمولا زردی مساله نگران کننده ای نیست؛ اما تشخیص اینکه زردی نیاز به درمان دارد یا خیر بسیار با اهمیت است.
اگر نوزاد در خانه مورد درمان قرار می گیرد بسیار مهم است که در صورت تشدید علائم زردی یا بی میلی در خوردن شیر، به صورت اورژانسی با پزشک نوزاد تماس برقرار نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر تشخیص زردی در نوزادان را بخوانید.
زردی وقتی اتفاق می افتد که سطح ماده ای به نام بیلی روبین در خون افزایش یابد. بیلی روبین ماده ای زردرنگ است که از تجزیه طبیعی هموگلوبین در خون بوجود می آید. پس در بدن همه ما بیلی روبین وجود دارد، اما کبد مسوول دفع آنهاست. قبل از تولد نوزاد، کبد مادر کار دفع بیلی روبین را برای جنین انجام می دهد.
در نوزدان تازه متولد شده کبد به طور کامل رشد نکرده و تکامل نیافته است، بنابراین نمی تواند به طور موثر همه بیلی روبین ساخته شده در خون را دفع کند. به همین دلیل است که بیشتر نوزادان در چند روز اول بعد از تولد به زردی مبتلا می شوند و حدود دوهفته طول می کشد تا کبد آمادگی دفع بیلی روبین را پیدا کند . بعد از دو هفته، زردی نوزاد بدون هیچ گونه عارضه و ضرری خود به خود رو به بهبود می رود.
در موارد کمی، زردی بلافاصله بعد از تولد ( ظرف 24 ساعت اول ) بروز می کند، که در این صورت نشانه بیماری زمینه ای دیگری است.
برای کسب اطلاعات بیشتر عوامل ایجاد زردی در نوزادان را بخوانید.
زردی یکی از شایع ترین مشکلاتی است که نوزادان تازه متولد شده را درگیر می کند. تخمین زده می شود که از هر 10 نوزاد، 6 نوزاد، و در نوزادان نارس (نوزادی که قبل از 37 هفته بارداری به دنیا می آید) از هر 10 نوزاد، 8 نوزاد دچار زردی می شوند.
البته تنها از هر 20 نوزاد مبتلا به زردی، یک نوزاد به دلیل سطح بالای بیلی روبین نیاز به دریافت خدمات درمانی دارد.
به دلایلی که چندان روشن نیست ، شیردهی مادر می تواند شانس ابتلا به زردی را در نوزاد افزایش دهد و دوره بهبود یافتن آن را طولانی تر کند. به نظر می رسد شیر مادر شامل موادی است که توانایی کبد را برای تبدیل بیلی روبین کاهش میدهد.
البته این مساله نباید باعث شود تا شما شیردهی نوزادتان را قطع کنید چراکه منافع شیردهی طبیعی بسیار بیشتر از خطرات مرتبط با زردی است. به علاوه اینکه علائم زردی بدون هیچ گونه ضرر و آسیبی به طور طبیعی طی چند هفته بهبود خواهد یافت.
از آنجا که دراین دوران نوزاد نیاز به دریافت مایعات بیشتری دارد، بهتر است به طور متوسط بین 8 تا 12 بار در شبانه روز به او شیر دهید.
در بیشتر موارد، علائم زردی بدون نیاز به هیچ درمانی طی 10 تا 15 روز بهبود می یابد.
درمان فقط زمانی توصیه می شود که آزمایش ها نشان دهند که سطح بیلی روبین در خون نوزاد بسیار بالاست و خطر انتقال بیلی روبین به مغز و تخریب آن وجود دارد.
دو روش اصلی درمان که می تواند بسیار سریع در بیمارستان سطح بیلی روبین خون را کاهش دهد، عبارتند از:
بسیاری از نوزادان به روش های درمانی خوب پاسخ می دهند و می توانند ظرف چند روز بیمارستان را ترک کنند .
برای کسب اطلاعات بیشتر درمان زردی در نوزادان را بخوانید.
اگر نوزادی با سطح بیلی روبین بسیار بالا درمان نشود، خطر ابتلا به تخریب دائمی سلولهای مغزی وجود دارد که به کرنیکتروس معروف است. کرنیکتروس بسیار نادر است و احتمال آن یک در 100000 است.
در مورد کرنیکتروس بیشتر بدانید.
کد: 50012874
زمان انتشار: دوشنبه 1 آبان 1396 02:14 ب.ظ
منبع: بهداشت انگلستان
تعداد نمایش: 90
دیدگاه خود را ثبت کنید
نام
پست الکترونیکی
نظر
باکس تبلیغات
245 X 380
تمامی حقوق محفوظ است.